×

Muratpaşa Belediyesi 2021 Yılı Bütçesi Tartışma Formu

Başlatan
OĞUZHAN BAKIR
04 Eyl 2020 09:00
Detay için hizmet kutucuklarına tıklayın
BÜTÇE GELİR KALEMLERİMİZ

ÖNGÖRÜLEN GELİR

435.000.000 TL

Mülkiyet Üzerinden Alınan Vergi Gelirleri - 156.200.000 TL

(Bina, arsa, arazi, ÇTV)

Dahilden Alınan Vergi Gelirleri - 35.600.000 TL

(Haberleşme, elektrik, hava gazı, eğlence, ilan-reklam vergisi)

Harçlar - 4.777.000 TL

(Ruhsat harçları)

Teşebbüs ve Mülkiyetten Alınan Hizmet Gelirleri - 21.155.000 TL

(Kiralar, ATM, Sosyal Tesisler)

Bağışlar - 300.000 TL

(Şartlı ve şartsız bağışlar)

Diğer Gelirler - 192.968.000 TL

(İller Bankası, vergi cezaları, para cezaları, ÇTV payı)

Sermaye Gelirleri - 26.000.000 TL

(Arsa satışı)

Red ve İadeler - 2.000.000 TL
 



Bütçemizde bulunan 9 Milyon TL serbest dilim Ekim 2021’de yapılacak Komşu Meclisi Oylamasıyla, komşularımızın tercihine göre harcanacaktır.
Cevaplayan
MUAMMER SESLİ
05 Eyl 2020 02:45

Meltemde Perşembe günü (İl Milli Eğitim Müdürlüğü karşısında) pazar kuruluyor. Aynı gün  Güvenlik Mahallesinde de pazar kuruluyor. Cumartesi günü kurulsa dsha iyi olacak. Selamlarımla

Cevaplayan
DEMET ÇİFÇİ
05 Eyl 2020 08:47

Tüm orta refüjlar, parklar ve bina bahçelerine meyve ağaçları dikilmesi ve herkesin bu konuda teşvik edilmesi. 

  • Ceviz, narenciye vb. bölge iklimine uygun tarımsal ürünler.

yaşanan pandemi ile birlikte sürecin belirsizliği temiz gıda ulaşımı daha ciddi riskler oluşturabilir hem halkımız vitaminli besinlere en azından  ücretsiz ulaşabilir. Ihtiyaç fazlası besinler aş evinde değerlendirilebilir. 

Cevaplayan
NERMİN KORKUT
05 Eyl 2020 15:19

Pandemi süresi ve ülkenin Iyi yönetilemediği bu süreçte dolayısıyla işsizlik,yoksulluk  en yüksek seviyede.Işte bu nedenle belediyemiz imkanları ölçüsünde ihtiyaç sahiplerine destek vermesi en iyi çalışma olacağını düşünüyorum. Ayrıca eğitimle ilgili çocuklarımızada etüt merkezlerinde pandemi önlemleri alınarak destek vermenizde çok faydalı olur.Parası olan bir şekilde eğitimden geri kalmıyor. Bizde imkanı kısıtlı olanlara destek olabiliriz diye düşünüyorum. Teşekkürler. 

 

Cevaplayan
DİJİTAL MEDYA EKİBİ
09 Eyl 2020 16:31

Nermin Hanım merhaba, kentimizi birlikte yönetmek üzere belirttiğiniz görüş ve önerileriniz içinn çok teşekkür ederiz. Yukarıdaki faaliyet açıklamaları ve 2021 hedefimizde de belirttiğimiz gibi, 35.000 öğrencimizin faydalandığı online eğitim sistemimizden, pandemi süreciyle birlikte 50.000 öğrencimiz faydalanacak. Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak üzere çalışmalarımız devam edecek. Selamlar. 

Cevaplayan
DİJİTAL MEDYA EKİBİ
09 Eyl 2020 16:35

Muammer Bey merhaba, öneriniz için teşekkür ederiz. Önerinizi değerlendirmek üzere kayıt altına alıyoruz. Selamlar. 

Cevaplayan
OĞUZHAN BAKIR
11 Eyl 2020 13:23

Kent tanıtımının ulusal platformlarda yaygın hale getirmeniz dilekleriyle.

Cevaplayan
MURAT ASLAN
11 Eyl 2020 17:12

Antalyayı güzelleştiren parklar ve orta refüjlerdeki yeşillikler. Özellikle trafik nedeniyle artan yol büyümesi ihtiyacı bu yeşilliklerin antalya genelinde kaybına neden oluyor. Kaldırımlardaki ağaçlandırma miktarının arttırılması ,

Muratpaşanın spora imkan veren tek yeri düden park ve oradaki bisiklet yolu ancak herkesin orayı kullanma zorunluluğu  cok yoğunlaşmaya sebebiyet veriyor. Bütün dünyada önde gelen şehirlerde amerikan - central park tarzı içinde yapay göle , koşu ve bisiklet yoluna kadar cok şey içeren büyük yeşil alanlı ve çok dönümlü parklar var. Muratpaşada da bu tarz bir park ihtiyacı var. Bu hem düden parktaki aşırı kalabalıklaşmanın önüne geçer hemde insanları şehir ve araba gürültüsünden korunup rahatlayacağı alan sağlar

Cevaplayan
İSMAİL ARAL ALAKAYA
16 Eyl 2020 17:50

Merhabalar,

Öncelikle belirtmek isterim ki, böyle bir konuya halkı dahil etme hareketiniz şeffaf belediyecilik açısından mükemmel bir uygulama örneği. Her ne kadar halk olarak sizleri seçip sorumluluğu size emanet etmiş olsak da, aksiyonlarınızı şeffaf bir biçimde bizlerle paylaşmanız bizlere hem birlik-beraberlik duygusu aşılıyor, hem de sorumluluğu herkese dağıtıp vatandaş bilincini tetikliyor. Hizmetiniz için teşekkür ederim.

Bütçe kalemlerinden "KENT TANITIMI - TOPLUMSAL BİRLİKTELİK – KÜLTÜR-SANAT VE FESTİVALLER" başlığında ayırılan bütçe her ne kadar diğer kalemlerden az gözükse de, sabit giderlere kıyasladığımız zaman diğer başlıklardan yüzdesel olarak daha fazla bütçe ayırıldığını görüyoruz. Mevcut şartlara baktığımız zaman önceliğimizin toplum sağlığı olması gerekmekte, ki, pandemi koşullarında kültür ve sanat ile alakalı yapılacak tüm yatırımlar, pandemi ile mücadelede eksi değere sahip olacaktır. Bu kapsamda Kent tanıtımı ve kültür sanat yatırımları yerine, pandemi durumunun sona ermesinden sonra güçlü bir şekilde başlangıç yapabilmek adına, bu bütçenin sağlık alanında kullanılması taraftarı olduğumu belirtmek isterim. Bütçeye olumsuz oy vermiş olan hemşerilerimizin çoğunlunun da aynı düşüncede olduğunu ve durumdan dolayı olumsuz oy verdiklerini görüyoruz.

Bunun dışında kendi çevremde olan bazı aksaklıkları belirtmek isterim.

- Örnekköy plajının 3 sene önceki ve şu andaki durumunu kontrol ederseniz, halk plajı olarak kullanılan kısmın artık 50 metre bile kalmadığını göreceksiniz. Plajda bulunan beach club işletme sahiplerinin kiraladığı alan ile kullanıyor olduğu alanları kontrol ve teftiş etmenizi tavsiye ediyorum.

- Güzeloba dahilinde yerleşim alanları seralarla iç içe ve seracılar maalesef çevrelerindeki binaların ortak alanlarını, yolları, kaldırımları kendi depoları gibi kullanmaktalar. Asfalt yolun üzerine tonlarca gübre döküp orada kurutuyorlar, bu esnada yollar kapanıyor, çevreye verdikleri rahatsızlığı açıklamaya tabi ki gerek yok ve ekim - dikim sonrası malzeme artıkları yine bu yerleşimlerin etrafına atılıyor. Şikayet üzerine düzeltmeler yapılsa da, bunun hiç yaşanmaması adına belirli kural ve yasaların belediye tarafından belirlenmesi ve işletilmesi gerektiğini düşünüyorum.

- Atık ayrıştırma konusunda vatandaşın bilinçlendirmesi üzerine daha çok eğilmeli ve teşvikler sağlanmalıdır. Kullanılmış yağların toplanması ve evsel atıklarının ayrıştırılması için belediye olarak ön ayak olmanız gerektiğini düşünüyorum.

Saygılar & Selamlar

Cevaplayan
DİJİTAL MEDYA EKİBİ
16 Eyl 2020 21:28
  • Değerli komşumuz; öncelikle merhaba. Sizlerin layık gördüğü bu görevi hakkıyla yerine getirmeye çalışıyor, sizlere hizmet etmekten onur duyuyoruz. İlginiz ve desteğiniz için çok teşekkür ederiz.
  • Bütçe kalemlerinden; kent tanıtımı, toplumsal birliktelik, Kültür, Sanat ve festivaller başlığı adı altına ayrılan bütçenin toplum sağlığına kaydırılması ile ilgili olarak kararı alan ve uygulayan belki de ilk belediyeyiz. Dünyanın olağanüstü̈ koşullardan geçtiği bu süreçte belediyemiz, emsali olan kentler arasında özel bir çalışma temposunu gerçekleştirmiş̧, öne çıkmış̧ ve ufuk açmıştır. Çalışmalarımızla kente, topluma, insanlığa, insani değerlere, çocuklarımıza, gelecek kuşaklarımıza sahip çıkmak ve onlara umut vermek adına yaptığımız çalışmaların sonucunda ‘İşte budur’ dedirtmiş̧ bir belediye olmanın onurunu yasıyoruz. .
  • Korona virüsle mücadelemizin iki yönü̈ var. Birincisi sağlık alanı, hastaların bakımı. Asli olarak başka kurumların görev sorumluluğu içerisinde olan hasta bakımı, dezenfeksiyon işlemleri, sokak ilaçlama dahil tüm sağlık ve hijyen çalışmalarını, içerisinde bulunduğumuz acil durum sebebiyle bir gün gibi kısa bir süreçte ekiplerimizi organize ederek gereken tüm yükümlülükleri üzerimize aldık. Bu doğrultuda;  önceliği halkımızın en yoğun kullandığı yerlere vererek, Temizlik İsleri Müdürlüğümüz koordinasyonunda ilaçlama ve dezenfekte çalışmaları için 10 arazözün yer aldığı 74 kişiden oluşan 10 ayrı hijyen ekibini kurduk. Sağlık kurumlarından emniyet birimlerine düzenli olarak 108 ayrı noktada ilaçlama ve dezenfekte çalışması gerçekleştirdik. Çalışmalarımızı aksatmadan, ihtiyaç̧ duyulan her noktada hiçbir boşluğa meydan vermeden bu pozisyonumuzu hep sürdüreceğiz.
  • Korona virüsle mücadelenin ikinci yönünü ise en alt gelir gurubunun, evde geçirdiği süreye bağlı olarak oluşacak olan gıda ihtiyacı ve hastalarımızın, hastalık riski bulunan nüfus diliminin desteklenmesi oluşturuyor. Bu doğrultuda Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüz’e bağlı bulunan Evde Bakım Servisi’nin bünyesinde hali hazırda hizmet veren 2’si ambulans 5 taşıt, 1 doktor ve 6 hemşire  olmak üzere 20 kişilik bir ekibe ilave olarak 1 ambulans takviyesi ve 20 kişilik bir ekip daha ekleyerek toplam 40 personelle hizmet verdik, veriyoruz. Aşevimiz ise 2 taşıma aracı, 1 pick-up ve 4’ü aşçı olmak üzere 18 kişilik bir ekiple görev yapıyor. Tüm bunlara ek olarak korona virüsle mücadele kapsamında kapanan birimlerimizde görevli çalışanlarımızı, bu mücadele süresince personel havuzunda toplayıp ilgili birimlerde görevlendirdik ve Kreş Müdürlüğü gibi farklı müdürlüklerde bulunan gıda depolarının da Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne devrini gerçekleştirdik.
  • Örnekköy plajları ile ilgili duruma gelirsek; İşletmeler Örnekköy Kooperatifinin yerleridir. Sözleşme ile kiralanmış olup Milli Emlak Müdürlüğüne Ecrimisilleri ödenmektedir. Halka açık olan plajlar da Örnekköy Kooperatifine aittir ve Muratpaşa Belediyemizin herhangi bir düzenleme veya müdahale yetkisi yoktur.
  • Güzeloba dahilinde, imarın geçmediği alanlar ve tarım alanlarının oldukça yoğun olmasına rağmen bir çok yere, yerleşim alanı denmektedir. Bu noktada yapılan işlem süreklilik arz etmemekte ve genelde ekim dikim zamanı meydana gelmektedir. Ortak kullanım alanları, kaldırım gibi alanlarda yaşanan bu tür durumlara ekiplerimiz anında müdahale etmektedir.

Atık ayrıştırma konusunda ise,  ödüllü projemiz Çevreci Komşu Kart 2015'den bu yana komşularımız tarafından kullanılmaktadır. Muratpaşa'da yaşayan komşularımız 5 litreye kadar atık yağlarını muhtarlık binasına bırakabilmekte, 5 litrenin üstündeki yağlar için ise 444 80 07 numaralı Turunç Masamızı aradıklarında evlerinden alınabilmektedir. Tüm bunlara ek olarak Çevreci Komşu Kart projesi sayesinde temizlik işleri faaliyetlerimizde yılda yaklaşık 7 milyon TL tasarruf sağlayıp 17 bin 715 ağacı kesilmekten kurtarırken, 625 bin 365 metrekare orman alanını da koruduk. Proje başladığı günden 28 Ağustos 2020’ye kadar 14 milyon 550 bin kilogram nitelikli atığı ayrıştırılmış olarak evlerden topladık. Bunun karşılığında 4 milyon 614 bin 504 lira karşılığı puan da hane ekonomisine katkı sunmak üzere komşularımızın kartlarına yüklendi. Detaylı bilgi için www.cevrecikomsukart.com  adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

  • 1