×

KENT ESTETİĞİ,TASARIM VE DÖNÜŞÜM HİZMETLERİ

Başlatan
OĞUZHAN BAKIR
31 Ağu 2021 16:00
AYRILAN ÖDENEK
52.555.000 TL


*Sabit Giderler (Elektrik, Su, Akaryakıt vb) ile Personel Giderleri= 24.684.000 TL
(İmar ve Şeh. Müd. Plan ve Proje Müd. Yapı Kont. Müd, Etüt ve Proje Müd, Kentsel Tasarım Müd, Gecekondu ve Sos. Kont. Müd, Emlak ve İstimlak Müd.
  • Kent kimliğine ve estetiğine uygun insan odaklı projeler geliştirilmesine yönelik; İmar ve Şehircilik, Plan ve Proje, Yapı Kont, Emlak, Etüt ve kentsel tasarım çalışmalarımız devam ediyor.
  • Kent merkezinde çekim alanları oluşturmak ve mevcut tablo kirliliğini de önlemek için ilçemiz sınırlarında bulunan muhtelif sokaklara yaklaşık 12.000m² alana jüt kumaştan gölgelik çalışması yapılmıştır.
     
Yapılan Yol Çalışmalarımız
  • Kızılarık, Kızıltoprak, Yeşildere, Yenigün, Tahılpazarı, Muratpaşa, Güzeloba,Gebizli, Sedir,Yüksekalan,Doğuyaka,Çaybaşı,Şirinyalı,Konuksever,Meydankavağı,Güzeloluk,Kızılsaray,Güzeloba,Çağlayan,Etiler mahallelerinde olmak üzere toplam 206 adet yeni cadde-sokak yolu açtık.
Kamulaştırma Çalışmalarımız
  • 2020 yılında Yeşildere mahallesi 28 adet muhdesat kamulaştırma işlemleri devam ediyor.
  • Yeşildere mahallesinde 2021 yılı içerisinde 2.etap çalışmalarında,75 adet muhtesatın 52 adedi kamulaştırılmış, ve kamulaştırma işlemleri devam etmektedir. 

Kırcami Bölgemizin 30 Yıllık İmar Hasretine Son Verdik
  • Mehmetçik, Topçular, Doğuyaka, Tarım, Kırcami, Zümrütova, Güzeloluk, Yeşilova mahallelerinin tamamını, Çağlayan ve Fener mahallelerinin bir kısmını kapsayan ve “Kırcami Bölgesi” bilinen yaklaşık 1470 hektarlık alanda imar uygulaması işlemi tamamlanmış, tapu tescili Şubat 2019’da tamamlanmıştır.
  • İmar mevziine yakın bölgelerde (yol ve altyapısı tamamlanmış alanlarda) 9 Adet ruhsata esas imar çapı düzenlenmiştir.
  • Kırcami Bölgesinde yapılan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı ve 1/5000 Nazım İmar Planı İdare Mahkemelerince iptal edilmiş olup, konu ile ilgili istinaf süreci devam etmektedir.

Zeytinköy Kentsel Değişim ve Gelişim Süreci
  • Antalya İli Muratpaşa İlçesi Yeşildere Mahallesi sınırları içerisinde yaklaşık 23 hektarlık bir alanda , mahkeme kararına istinaden Belediyemizce imar uygulaması yapılmış, tapu tescilleri Aralık 2018’de tamamlanmıştır.