×

9 milyonluk ek bütçenin ne şekilde kullanılmasını istersiniz ?

Başlatan
OĞUZHAN BAKIR
18 Ara 2020 14:20
Pandemi Bütçesi
  • Sosyal yardım, buğday - mısır ekibimi gibi gıda üretimi ve pandemi sürecinde oluşabilecek ihtiyaçlar

Asfalt ve Kaldırım Çalışmaları
  • Doğalgaz çalışmaları nedeniyle Muratpaşa’mızın asfalt alt yapısı tahrip oldu.
  • Sokaklarımızı hızla kaliteli asfaltla buluşturmak için 2016 yılında Asfalt Üretim Tesisi’mizi hizmete açtık.
  • Kentimizin asfalt altyapısını yüzde 86 oranında yeniledik.

Kültür ve Sanat Etkinlikleri

Muratpaşa’mızın kültür ve sanat yaşamına yeni bir soluk getiren Türkan Şoray Kültür Merkezi’mizi hizmete açtık.
Muratpaşa’mızda 19 branşta hobi, 10 branşta müzik, 20 branşta meslek ve sanat kursları ile komşularımıza hizmet veriyoruz. 

Gelenekselleşen Festival ve Etkinliklerimiz

Uluslararası Kaleiçi Oldtown, Uluslararası Antalya Gitar Festivali, Antalya Edebiyat Günleri, Teknoloji ve Drone Festivali, Muratpaşa Çocuk/Genç Bale Festivali, Muratpaşa Çevre Festivali, Yöresel Lezzet Günleri / Komşu Buluşması,  Üreten Eller Festivali, Muratpaşa Kadın Kooperatifleri Festivali, Yöreler Renkler Festivali, Yılbaşı Çarşısı
 
Park ve Yeşil Alan Çalışmaları
  • 34 dönüm üzerine son teknolojiyle kurduğumuz Bitki Üretim Tesisimiz, Muratpaşa’mızda 1 milyon 625 bin 982 metrekare park alanı, 707 parkımız hizmet veriyor.

Sosyal Hizmetler
  • Muratpaşa’mızı 41 bin 693 kişiyi kapsayan sosyal hizmet ağıyla ördük.

5 Yaşlı Evi - 5 Sosyal Kreş - 3 Etüt Merkezi - Üniversiteye Hazırlık Kursu –      2 Komşu Evi – Sosyal Yardım Merkezi – Evde Bakım Hizmeti – Kız Öğrenci Yurdu – 3 Çamaşırhane – Aşevi - Ambulans ve Hasta Nakil Hizmeti – Robotik Kodlama Eğitimi – ODTÜ Gençlik Merkezi – Engelsiz Kafe ve Yaşam Merkezi

Temizlik Hizmetleri
  • Patenti belediyemize ait, tamamen öz kaynaklarla üretilen Hidrolik Sistem Yer Altı Çöp Konteyneri Projesi yaklaşık 6 yıldır hizmet veriyor. Muratpaşa’mızda 3710 çöp konteynerini yer altına aldık.

Çevre Çalışmaları
  • Nisan 2016’da uygulamaya başladığımız Türkiye’nin tek ödüllü geri dönüşüm projesi Çevreci Komşu Kart’la 106 bin 88 ağacı kesilmekten kurtarırken, 563 bin 590 metrekare orman alanını da koruduk.
  • Proje başladığı günden 2019 yılı sonuna kadar 13 milyon 133 bin 758 kilogram nitelikli atığı evlerden topladık.
  • Toplanan atıkların 5 milyon 321 bin 424 kilogramını plastikler, 6 milyon 240 bin 445 kilogramı kağıt, 385 bin 804 kilogramı metal ve 1 milyon 186 bin 86 kilogram da cam oluşturuyor.
  • Bunun karşılığında 4 milyon 167 bin 254 lira karşılığı puan da hane ekonomisine katkı sunmak üzere komşularımızın kartlarına yüklendi.
  • Nitelikli atıklarının kayıpsız geri dönüşünü sağlayan komşularımız sayesinde; imalattan doğacak 74 milyon 499 bin 930 kwh enerji ve buna bağlı 26 milyon 607 bin 118 litre de yakıt tasarrufu sağlandı.
 
Sokak Hayvanlarına Yönelik Çalışmalar
  • Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’mizde ilçe sınırlarımız içinde yaşayan dört ayaklı dostlarımızın, rehabilitasyon çalışmalarını yapıyoruz. Sokak Hayvanları Festivali, mama kapları, kedi evleri projeleriyle hizmet veriyoruz.

Spor Faaliyetlerine Yönelik Çalışmalar
  • Muratpaşa’mızda 50 bin 46 komşumuza spor yapma olanağı sağlıyoruz.
  • Son 6 yılda kentimize kazandırdığımız 9 yeni spor tesisiyle birlikte toplam 16 tesisimiz komşularımıza hizmet veriyor. 
Cevaplayan
TEKİN ARICI
19 Ara 2020 13:48

merhabalar öncelikle çalışmalarınızda başarılar ve devamını dilerim.

9 milyonluk bütçeyi bu pandemi döneminde öncelikle sosyal hizmetlerde ve kullanıması ve çevre çalışmalarında kullanılmasını talep ediyorum.

yapmakta olduğunuz yer altı konterneylarına benzeyen geri dönüşüm çöpleride yaparsannız daha güzel daha çevreci bir muratpaşa kazanacağımıza inanıyorum.

ve mahalle muhtarlarınada bilgilendirmeleri için broşür vererek komşularımızın evinde meydana gelen çöpleri ayrımını yaparak atmalarının bilgiside verilebilir.

,teşekkür eder çalışmalarınızda başarılar dileriim.

Tekin arıcı
elektrik otomasyon teknikeri

Cevaplayan
NERGİZ TOSUN
19 Ara 2020 22:01

pandemi de kullanılması daha doğru olur şuan çünkü  gerçekten ihtiyaç sahibi  çok insan var

Cevaplayan
CEMAL YALÇINKAYA
19 Ara 2020 22:07

bence pandemede kullanmak  daha doğru  o kadar  çok ihtiyaçsahibi varki  eve ekmek yemek götüremiyorlar

  • 1